torsdag 5. februar 2015

"Salt" fisk på hvit dag


De hvite dagene er ikke alltid like enkel, selv om det er de dagene jeg kjenner har mest positiv innvirkning på kroppen. Som oftest er problemet at maten blir veldig ensformig og kjedelig, og man blir lei bare man tenker på kyllingfilet. 
Da er stekt fisk min redning.

Hvis jeg da i tillegg krydrer godt og bruker sitron blir det et riktig godt måltid som jeg virkelig gleder meg til. Pass bare på at alt krydderet er uten salt, sukker og antiklumpemiddel.

Vei opp fisken. Jeg bruker å veie opp 300-350 gram da noe væske forsvinner under steking, og det er det ferdig stekte produktet som skal veie 200 gram. Skal gi deg et tips på slutten av innlegget om hva du kan bruke restene til.

Dette trenger du:

300-350 gram usaltet hvit fisk 
1 økologisk sitron og/eller lime
Hindu peppermix eller enn annen peppermix uten salt
Gressløk
Chili hot piri piri. (valgfritt)
Løkpulver
Hvitløkspulver
Rapsolje
Meierismør (valgfritt)


Jeg starter med å raspe skallet på en halv økologisk sitron/lime. Det er viktig at det er økologisk da vanlig sitron og lime blir sprøytet, og det anbefales derfor ikke å bruke skallet.
Press saften av den halve sitronen/limen og hell over fisken. Dette kan du godt gjøre på morgenen og la fisken stå kjølig til den skal stekes senere.
Jeg krydrer så fisken på begge sidene. Jeg bruker mye pepper og chili da jeg liker maten litt "hot", men du må krydre etter personlig smak. 
Muskat er med på å gi en innbilt saltsmak, men den er ganske sterk på smak så ikke bruke så mye av den.


Jeg bruker både rapsolje og meierismør i stekepanna. Dette er for å hindre at oljen skal sprute mens jeg steker. Man får kjøpt saltfritt meierismør på de fleste butikker. 

Start med å stek fisken på middels varme. Når den er gjennomstekt skrues plata opp på høy varme for å få stekeskorpe. Pass bare på at den ikke blir svidd.

 Ser ikke så delikat ut, men smaker himmelsk.

Så til slutt tipset.

Blir det fisk til over kan dette sammen med et egg brukes til et måltid:

Ca 100 gram fisk
1 egg.
En strøken halv ts meierismør.

Kok egget og del det opp i mindre biter
Smelt smøret og ha det over egget
Ha dette over restene av fisken.
Enjoy! NAMNAM!!

Denne er vel helt på grensa av hva som er lov da man ikke skal bløte maten med noe, så ikke spis dette hver dag.

Lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar