fredag 6. februar 2015

Egg- og kyllinglunsj på grønne dager

Er det noe jeg elsker å glede meg til hver dag, så er det lunsj. 
Etter en aktiv morgen på jobb, er det helt fantastisk å ta en timeout med en god lunsj. 
Påfyll av energi, og koselig skravling med kollegene. 

Dette er en av yndlingslunsjene mine:

1 kokt egg i terninger
ca 75-80 gram kyllingfilet stekt i terninger
40 gram ruccola
1/2 tomat 
Agurk

Kyllingen bruker jeg å steke på forhånd og fryse ned i bokser på 75 gram og 150 gram. Da skjærer jeg fileten i terninger og steker med det krydderet jeg liker. Jeg steker ofte 3-4 kilo tilsammen ca en søndag i mnd, og har da alltid kylling liggende i fryseren når jeg trenger det. Jeg veier alltid det ferdig stekte produktet, da noe vann forsvinner under stekingen.
Kyllingen tar jeg opp kvelden før og lar ligge i kjøleskapet til den skal spises.

Jeg liker å varme kyllingen før jeg har den over salaten, men dette er en smakssak.

Ruccolaen vaskes i kaldt vann og tørkes, enten i salatslynge (anbefales på det sterkeste) eller på tørkepapir. 
Agurk og tomat kuttes opp i ønskede biter.

Til denne salaten har jeg en yoghurt"dressing"
Du kan bruke det krydret/urtene du ønsker.

Dressing:

3 ss naturell yoghurt
Paprikakrydder
Hvitløkspulver
Chili pulver
Løkpulver

Røres sammen, og oppbevares kaldt til bruk.


Håper det smaker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar