De dagene jeg ikke spiser egg til frokost, bruker jeg å lage omelett.
Det er raskt og enkelt og metter godt.
Her er oppskriften på det yngstemann kaller "rødomelett":
2 egg
1-2 ss yoghurt
Gressløk
Løkpulver
Hvitløkspulver
Chili (valgfritt)
1/4 tomat
Rød paprika
Grønn paprika
Pisk eggene lett i en bolle, og bland i yoghurt, gressløk og krydder. Jeg bruker ganske mye paprikapulver i denne, noe som forklarer den røde fargen.
Tomat, chili og paprika kuttes i biter og røres i omelettblandingen.
Ha meierismør og rapsolje i stekepannen, og la den bli varm før du heller i blandingen.
Stek på lav varme til fast konsistens, og brett i fire før du tar den over på fatet.
Ca 40 gram ruccola eller babyspinat
1/4 tomat
Agurk
Litt paprika
Riv salaten i mindre biter om ønskelig.
Kutt tomat, agurk og paprika i passe biter.
Hvis du ønsker dressing kan du bruke 2-3 ss med naturell yoghurt med eller uten krydder.
Enjoy
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar