Her er en oppskrift på kyllingkarbonader som også kan spises på de hvite dagene. Selv om det er egg i dem trenger man ikke kutte ned på eggene man spiser til frokost, da det blir så små menger i karbonadene.
Det du trenger er:
Ca 1 kg kyllingkjøttdeig uten salt
4 egg
Krydderblanding uten salt (om ønskelig kan du bruke 3 ss av denne krydderblandingen.)
1 finhakket chili (valgfritt)
Rapsolje og meierismør til steking.
Jeg kverner min egen kjøttdeig fra kyllingfilet, men du kan også kjøpe usaltet kyllingkjøttdeig fra lår eller filet fra f.eks. "Den stolte hane".
Når jeg skal kverne fileten lar jeg den ligge ca 45 min i fryseren for å gjøre kverningen litt enklere og for å forhindre at det blir så mye bakterievekst. Husk å jobbe med rent utstyr og rene flater, og bruk gjerne hansker.
Ferdig deig settes kaldt eller fryses til den skal brukes, da den er mer utsatt for bakterier enn hel filet.
Ha rapsolje og litt meierismør uten salt i en varm stekepanne.
Ved å blande meierismør sammen med rapsoljen, unngår man at oljen spruter.
Vei opp ca 110-120 gram masse. (Noe væske forsvinner under steking)
Legg i pannen og form massen til karbonader.
Gjennomstek på begge sider.
Dette er enkel mat som er lett å tine og varme opp ved behov, og ikke minst lett å spise.
Prøv deg fram med forskjellig krydder.
F.eks. Pepper, muskat, løkpulver og gressløk er veldig godt i disse karbonadene.
Anbefaler også å prøve ut dette krydderet. Nydelig på kyllingen når du er matlei.
Håper det smaker <3
Anbefaler også å prøve ut dette krydderet. Nydelig på kyllingen når du er matlei.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar